16 Haziran 2016 Perşembe

Hz Davud'un Kılıcı ve Hz Mehdi

KILICIN ÜZERİNDEKİ PEYGAMBER İSİMLERİ 


Mâlûmunuz her peygamberin bir mesleği vardır. Peygamber Efendimiz tüccar olduğu gibi Hz. İsa marangoz Hz. Yusuf saatçi Hz. İdris terziydi. Hz. Dâvud da demirciydi ve kılıcını da bizzat kendi eliyle yapmıştı. Peygamberler içerisinde sesi en güzel olan da Hz. Dâvud idi. Bu yüzden sesi güzel olanlara "Dâvûdî sesli" tâbirini kullanırız. Şu an Destîmâl Odası'nda bulunan bu kılıç 101 cm uzunluğunda deri kabzalı gümüş başlıklı ve 3 kilo ağırlığında. Kılıcın üzerindeki resim çok ilginç. Balçağa yakın kısmında bir elinde kılıç diğer elinde kesik bir başı saçlarından tutmuş bir insan resmi. Kılıcın üzerindeki okunabilenhenüz silinmemiş yazılarda Hz. Dâvud Hz. Süleyman Hz. Musa Hz. Yûşâ Hz. Zekeriyyâ Hz. Yahyâ Hz. İsa ve Hz. Muhammed Mustafâ'nın isimleri mevcut. Kabzası ve kını deriyle kaplı kılıcın yanında bulunan bakır levhâda bu kılıcın esrârengiz hikâyeleri anlatılıyor.

CİFR İLMİYLE VERİLEN İŞÂRETLER 

Kitâbenin en ilginç yanı da cifr ilmiyle vâkıf olunan bâzı bilgileri de ihtivâ etmesi. Meselâ; Mısır'ın Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilmesinden yarım asır önce bu fetihten bahsediliyor ve fetihle birlikte Osmanlılara geçecek olan kılıcın âhir zamanda Hz. Mehdî ve Hz. Mesih'in ( Hz. İsa ) eline geçeceği bildirilmektedir. Sâlih bir zât tarafından görülen bir rüyâdan da bahsedilen kitâbede rüyânın tâbiri olarak Mısır'ı fetheden Osmanlı sultanını Mısır'da ilk karşılayacak şahsın da rüyânın tâbircisi olan şahsın olacağı ifâde edilmektedir. Kitâbede ayrıca Hz. Dâvud'un bu kılıçla zâlim Câlût'un başını kestiği daha sonra kılıcın birçok peygambere geçtiği ve Hz. Muhammed'in (SAV) kabr-i şerîfine saldıran mecûsîlere karşı kullanıldığı da anlatılır. Daha sonra birçok sultanın elinden geçecek olan kılıcın nihâyet Mısır Meliki Mukavkıs'ın hazînesinde bulunduğu da bildiriliyor. Kimin eline geçse hâkimiyeti ele geçirmesine vesîle olan kılıcın en nihâyet Âhir zaman mehdîsi tarafından kullanılacağı anlatılıyor

AYRINTILI BİLGİ İÇİN  TIKLAYINIZ...

1 yorum

  1. Hz. Mehdi yi anlatıyorum diyorsunuz, Hz Mehdi nin ne mesleğini biliyorsunuz, ne de hakkında bir yorumunuz var, Kılıcın yanındaki gemi figürü olan kitabeyi bile yorumlayıp anlatamamışsınz.

    YanıtlaSil


EmoticonEmoticon